top of page

13/07/24 Bk Werp5kamp Masters

Zaterdag 13/07 te Sint Niklaas, Belgisch Kampioenschap Masters werp5kamp.

De werp5kamp bestaat heel logisch uit 5 werpproeven in een specifieke volgorde normaal, zijnde Hamerslingeren,Kogelstoten,Discuswerpen,Speerwerpen en Gewichtwerpen. (de hoofdletters zijn zo bedeoelt ;) ). Per leeftijdscategorie zijn er werpgewichten , vanaf 50 worden deze om de ongeveer 10 jaar aangepast. ER zijn 3 worpen per proef.

Vermits de volgorde specifiek is , heeft de organisator 3 shiften voorzien. De vroege, de middag en de "nachtshift".


Patrick Mesotten is onze master van de vroege shift. Na wat koorts en een hele week vermoeidheid (corona?) en dus zonder training gaat hij met iets minder enthousiasme op weg als normaal. Maar er is speciaal gewisseld met een collega voor vandaag, een level 27 heeft tijd in hem gestoken en de club heeft de inschrijving betaald , dus toch op pad. Wie weet ?

Hamer is al geen meevaller 32m48 is meters te weinig. De concurrent gooit 38 m.

Kogel nope 9m75. Discus van hetzelfde laken een pak 34m55. Speer wordt een triller,

afworp staartlanding ... 0 mmm, 2de afworp alle atleten zien een geldige poging, de oficieel ziet een nul , hehe. 3de 3 maal ongeveer een zelfde worp. Deze keer is het wel geldig , oef anders nul punten op speerwerpen. Nu 29m33 en een nieuw clubrecord :) . Gewicht valt dan wel eens mee 12m82 . Het totaal van de werp5kamp was 2832 , weer een clubrecord. Alhoewel de prestaties persoonlijk een beetje tegenvielen waren ze wel nog van een goede klasse zodat de zilveren medaille toch weggekaapt kon worden.



Patrick gewichtwerpen


padium m55 Patrick Mesotten


Voor de Middagshift hadden we Ditte Knaepen opgetrommeld (Ale ze had zich uiteraard ingeschreven) Vermits ze met hetzelfde beestje had kennis gemaakt was ook haar form niet optimaal. Toch begint ze heel sterk in het hamer met 43m31. 7m71 in kogel is dan eerder aan de magere kant. Discus is dan toch sterk te noemen met 29m30. Een van haar betere worpen. Een heel ander paar mouwen in het speer 24m03 is toch enige meters te weinig. Er volgt dan nog een middelmatige gewichtwerpen met 12m04. Ditte wordt toch maar mooi 2de en de zilveren medaille is behaald. 2423 punten. Er zat zeker wat meer in , dat komt dan volgend jaar


Umberto Jacobs is de nightshiftman. de laatste proef officieel gestart om 20u45 !! in het echt ? Hij dacht vandaag voor de "chocolade" medaille te moeten gaan. Hij opent met een degelijke 26m79 en ook nieuw cr. Kogel 9m05 is dan ondermaats. Tsja 3-4 trainingen geven in de week bevordert de prestaties van anderenmaar niet altijdj e eigen. Discus verschijnt ook geen 3 vooraan 29m50 eigenlijk mogen we 33-34m verwachten. Speer wast best ok met 30m80. Gewicht 9m98. Alles bij elkaar 2586 punten. Umberto komt thuis aan om 0u45 dus een echte nachtshift. Maar toch met een bronzen medaille



En dan hebben we als vreemde eend in de bijt. Kobe Danckaert doet natuurlijk niet mee met het Bk Masters wegens veel te jong. Tegelijkertijd was er ook een open Pk w5k Oost Vlaanderen. In eerste plaats ging hij voor het clubrecord van de W5k.

Hamer begint niet ideaal met een paar nulworpen maar toch een geldige 34m27. Na worpen over de 10 in alken is ook 9m39 niet zo heel goed voor het kogelstoten. Discus met 32m14 mmm. Speer een oerdegelijke 46m50 , goed en gewicht zelfs een geweldige 13m64 , een clubrecord. Het eindtotaal werd zo 2595 punten , een clubrecord.


Als je je persoonlijke fotograaf mee hebt is er al eens wat meer materiaal natuurlijk.







49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page