top of page

10-11/08/24 Bk Meerkamp te Merksem

Dit weekend werd er in Merksem gestreden voor de nationale titels in de meerkamp. Geen Nafi of Noor op de afspraak, die waren druk bezig in Parijs op een ander niveau… maar wel veel atleten die hun voorbeeld trachten te volgen.


Ook 2 ACA’ers die op zoek gingen naar Belgisch eremetaal… Edouard Pelgrims bij de Masters 65+ mannen en Phebe Nicolaij bij de Cadetten dames. Dit verslag beginnen we met Edouard. Op zaterdag mochten de Masters heren hun 5-kamp afwerken. De verschillende Masters categorieën waren goed vertegenwoordigd bij de heren, met heel veel deelnemers. Anders dan bij de andere categorieën staat er bij de Masters geen beperking op het aantal deelnemers. Drukke bedoening dus bij deze heren die hun kampeerstoeltjes van proef naar proef verhuisden… De mannen beginnen met het verspringen, met al meteen een topresultaat voor Edouard, 4,14m zijn beste sprong ooit in een meerkamp bij de masters. Daarna gingen de heren speerwerpen, met zijn laatste worp kon hij 26,58m werpen. Na het speerwerpen lopen de mannen een 200m, met een tijd van 31sec95 haalde hij een seizoensbeste. De vierde proef was het discuswerpen, hier haalde hij 20,57m. Afsluiten doen de masters met een 1500m. Met een tijd van 5min53sec en 11h haalde hij de 5de tijd van alle deelnemende masters (24). Hij werd uiteindelijk 5de masters 50+ in de eindstand, maar is wel de eerste M65 in de uitslag en dus ook Belgisch kampioen in de M65 categorie. Proficiat Edouard!


De cadetten dames krijgen een 6-kamp voorgeschoteld gespreid over de 2 dagen. Met op zaterdag een 80m horden (80mH), hoogspringen en kogelstoten en op dag 2 (zondag) verspringen, speerwerpen en 800m. Het was al een prestatie voor Phebe Nicolaij dat ze er dit BK stond. Half april kreeg ze omwille van een blessure verplichte rust voorgeschreven en mocht ze 3 maanden geen specifieke atletiektraining doen. Ze moest/mocht wel oefeningen, die ze van de kiné kreeg, een drietal keer per week doen. Ze ging dus heel plichtsbewust 3xper week naar de fitness om haar oefeningetjes te doen. Half juli mocht ze dan eindelijk de trainingen hervatten maar moest ze wel nog voorzichtig zijn bij het speerwerpen (één van haar betere disciplines). Chapeau voor een 15-jarige dat ze die discipline aan boord legt!Dus met een dikke 3 weken training in de benen stond ze zaterdagochtend om 07:20 in Merksem om de eerste dag aan te vatten (we moesten dus vrij vroeg uit de veren). Slechts 18 deelnemende atleten op het wedstrijdblad, hoewel er plaats was voor 24. Maar de moeilijke datum in de vakantie zal er misschien voor iets tussen zitten. Om 09:00 stond de eerste proef, de 80m Horden op het programma. Openen deed ze meteen met een knaller van een nieuw PR op deze afstand(13sec 57h). Hierna moesten ze onmiddellijk naar het hoogspringen. Ze sprong foutloos tot 1,45m en met de 3de poging op 1,48m raakt ze nog net de lat met haar hiel waardoor deze viel, anders had ze ook hier haar PR geëvenaard. Het voordeel van een vroege start is dat je ook vrij vroeg gedaan hebt, om 12:00 stond de derde en laatste proef van de dag al geprogrammeerd, het kogelstoten. Van deze prestatie was ze zelf iets minder tevreden, maar met 8,51m presteerde ze toch goed… Dat was het voor dag 1, inpakken en wegwezen!

Dag 2 startte iets later met de eerste proef, het verspringen, om 10:30. Hier bleef ze slechts 20cm onder haar PR en haalde ze een mooie 4,43m. Het speerwerpen dan, omdat ze hier nog steeds wat voorzichtigheid moet inbouwen, kan ze slechts werpen met een impulspas (pam-pa-dam voor de kenners 😊) ipv haar volledige aanloop. Hierdoor maak je natuurlijk minder snelheid om op je speer te brengen en werp je minder ver, maar met een worp van net geen 24m (23,95m) mag ze dik tevreden zijn. Haar tweede worp was nog een stuk verder, maar deze landde jammer genoeg met de achterkant eerst ipv de punt en dan is de worp ongeldig. Jammer maar gezien de omstandigheden, een prachtig resultaat. Om 15:00 was het dan tijd voor haar favoriet nr (NOT), de 800m. Tot haar eigen verbazing ging het echter zeer vlot en was ze zelfs één van de gangmakers van de groep. Met een eindtijd van 2min43sec en 41h deed ze maar liefst 6 sec beter dan bij haar laatste 800m! Een schitterend resultaat en natuurlijk ook een dik PR! Na al het blessureleed van de afgelopen maanden en de geringe voorbereiding, wist ze bovendien haar puntentotaal met bijna 100 punten aan te dikken… super gedaan!


Dikke proficiat aan beide ACA atleten voor jullie deelname, prestaties en resultaat!


Sven






Phebe horden




Phebe ver

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page