top of page

07/09/24 KvV te Beveren (update 10/09)

Bijgewerkt op: 10 sep.

Onze masters in actie vandaag. En ze zijn duidelijk in form . De doorstroom van foto's en verslagen lijken nog altijd moeilijk ondanks de handige knoppen op de site.

Het was dan ook plezant om deze keer via deze knop volgend verslag te mogen ontvangen van onze M35 Tim Kielemoes



Hey loopvrienden

7 september was al een tijdje een dag die ik met rood had aangekruist in mijn agenda. Het Vlaams Kampioenschap in Mechelen, waar ik ook mijn eerste Limburgse titel kon pakken. Hoewel de kansen op een medaille op het Vlaams veel groter waren op de 800m, koos ik toch opnieuw voor de 1500m omdat dat nu eenmaal mijn favoriete loopnummer is op dit moment. (In een ver verleden liep ik op beide nummers wel al naar medailles, maar als master voel ik toch dat die 800m-trainingen te slopend zijn voor mijn lichaam. 😉) Ik hoopte op een tactische wedstijd om mijn snelheid in de laatste ronde uit te spelen, maar al voor de wedstrijd bleek uit een gesprek met Karel De Winter van ex-club Zottegem Atletiek (die 3e zou worden en daar echt van zou balen) dat de favorieten er een snelle wedstrijd van wilden maken. Het was heel warm, gelukkig heb ik daar op het einde van de zomer weinig last van. Bij de start had ik meteen een goed gevoel en ik zette mij achteraan het groepje favorieten. Het tempo lag vrij hoog de eerste ronden, maar ik had nog overschot. Op het einde van de wedstrijd liepen de eersten dan toch weg, en moest ik knokken voor de 5e plaats in de koers. Uiteindelijk, na een paar keer haasje-over met mijn concurrent van Kortenberg in de laatste ronde, won ik het sprintje aan de meet. Ik werd uiteindelijk vierde bij de masters +35. Topper Tom vanpraet (VS, +40) bikkelde nog vooraan mee voor de overwinning,  die hij moest laten aan new master on the block Timothy Convents van ROBA. Mijn tijd van 4:17,21 was opnieuw goed voor een verbetering van het clubrecord, zo kon ik mijn Limburgse titel toch wat extra glans geven en de winter ingaan met een gevoel dat ik er alles heb uitgehaald.  

 

Tim





Ook Ditte Knaepen deelde volgende inside info mee :


Jammer genoeg weer in mijn hoofd gekropen tijdens de competitie van discus

Over de 30 bij het ingooien Maar tijdens de wedstrijd zeer teleurstellende worpen Bijj speer begon ik ook niet al te best Maar daar wel in de 4de worp even de knop kunnen omdraaien


Ditte , mooi 2de en 3de op Vlaams Kampioen


Edouard Pelgrims


Edouard Pelgrims wist een indrukwekkende prestatie neer te zetten in de categorie Masters Mannen 65. In de 400 meter behaalde hij de overwinning met een tijd van 1:10,60, waarmee hij zowel Vlaams als Limburgs kampioen werd. In het verspringen sprong hij naar een afstand van 3,89 meter, wat hem ook in deze discipline de dubbele titel opleverde.


Humberto Jacobs


Humberto Jacobs had ook een zeer succesvol kampioenschap bij de Masters Mannen 65. In het hoogspringen wist hij een hoogte van 1,35 meter te behalen, waarmee hij zowel Vlaams als Limburgs kampioen werd. In het hink-stap-springen kwam hij tot een afstand van 8,27 meter, goed voor de overwinning en de dubbele titel in deze technische discipline.


George Meuwissen


In de categorie Masters Mannen 60 nam George Meuwissen deel aan de 200 meter en het speerwerpen. Op de 200 meter klokte hij een tijd van 31,28 seconden, waarmee hij derde werd, maar desondanks toch Limburgs kampioen werd. Bij het speerwerpen gooide hij een persoonlijk record van 35,24 meter, waarmee hij zowel de Vlaamse als Limburgse titel veiligstelde.


Tim Kielemoes


Tim Kielemoes had een goed kampioenschap bij de Masters Mannen 35. ). In de 1500 meter kwam hij uit met een persoonlijke beste tijd van 4:17,21, wat hem de vierde plaats opleverde, maar genoeg was voor de Limburgse titel.


Ditte Knaepen


Ditte Knaepen vertegenwoordigde de Masters Vrouwen 35 met sterke resultaten in zowel het discuswerpen als het speerwerpen. Bij het discuswerpen bereikte ze een afstand van 26,58 meter, wat haar een derde plaats opleverde, maar ook hier werd ze Limburgs kampioen. In het speerwerpen gooide ze haar verste worp van 26,35 meter, waarmee ze tweede werd en de titel als Limburgs kampioen mee naar huis nam.


Nele Mommen


Nele Mommen toonde haar veelzijdigheid bij de Masters Vrouwen 35. In het hink-stap-springen behaalde ze de overwinning met een afstand van 11,07 meter, goed voor de Vlaamse en Limburgse titel. Bij het verspringen sprong ze 4,61 meter, wat haar de tweede plaats opleverde, maar opnieuw genoeg was om Limburgs kampioen te worden in haar proef.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page