top of page

06/09/2024 Duoloop Hoeselt

Atletiek bestaat uit een veelvoud van diciplines en wedstrijden. Waar dat we de meer traditionele veldlopen,indoormeetings en outdoormeetings hebben bestaan er nog meerdere wedstrijden, 1 van deze competities is de duoloop. In een team van twee (duo :p) wordt er een uitgestippelt parcour van 1km gelopen. Dit parcour wordt in de vorm van een estafette gelopen. Eerst loopt loper a 1km en dan geeft hij het stokje door aan loper b dan terug loper a enzoverder , dit gedurende 1 uur. En dan wordt er logisch een ranking gedaan per gelopen kilometer per duo. Ook onze Alkense atleten kunnen dit wel smaken.


We mochten een uitgebreid verslag ontvangen van Arthur Swinnen en Tijs Vervalle.

Bedankt jongens !! Alle andere , niet twijfelen ook verslagen of foto's doorsturen ? we maken er plaats voor :)



Op vrijdag 6 september stond ik, Arthur Swinnen, samen met mijn teamgenoot Tijs Vervalle aan de start van een uitdagende duoloop in Hoeselt. Het concept van de wedstrijd was eenvoudig: om de beurt één kilometer lopen, één uur lang. Deze editie was echter verre van eenvoudig, want het parcours in Hoeselt stond bekend om zijn heuvelachtig karakter. Geen enkel vlak stuk was te bekennen, wat zorgde voor een extra dimensie van moeilijkheid.


De dag begon voor ons eigenlijk al in Diest, waar we tijdens een klasdag genoten van een stevig kapsalon. Op dat moment leek het een prima maaltijd, maar al snel bleek het een minder goede keuze te zijn. Na de eerste kilometers voelden we het eten zwaar op onze maag liggen, wat het lopen bemoeilijkte. Desondanks gaven we niet op en wisten we ons door de eerste helft van de race heen te worstelen. We begonnen de wedstrijd op een vierde plaats. Ondanks het zware parcours wisten Tijs en ik ons tempo redelijk te houden, al was het afzien op de steile stukken. Vooral de afwisseling tussen lange, geleidelijke klimmen en korte, pittige hellingen zorgde ervoor dat we onze energie goed moesten verdelen. We moesten scherp blijven bij het doorgeven van de beurt, want elk moment telde.


Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we steeds beter in ons ritme. De vermoeidheid begon op te spelen, maar tegelijkertijd voelde het alsof we juist daardoor scherper werden. In de tweede helft van de wedstrijd slaagden we erin een podiumplaats te veroveren. Het gaf ons een enorme boost om te weten dat we nu meededen om de podiumplaatsen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het nog spannend. We zagen kans om de tweede plaats te grijpen en voerden de druk op. Met een laatste krachtsinspanning wisten we net voor het einde van het uur onze concurrenten achter ons te laten en eindigden we op een welverdiende tweede plek. Het gevoel van voldoening was enorm, zeker gezien de zwaarte van het parcours en de manier waarop we ons door de race hebben gevochten.


Al met al kijken Tijs en ik tevreden terug op een geslaagde dag. De duoloop in Hoeselt was loodzwaar, maar we hebben laten zien dat we onder moeilijke omstandigheden kunnen presteren. Met een tweede plaats op zak was het een wedstrijd om niet snel te vergeten.



Foto's met dank aan Rudi Francart en Jens Riskin

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page